Lav den bedste snobrødsdej

Lav den bedste snobrødsdej

december 15, 2021 Slået fra Af snobrod.dk

Uanset om du skal lave bål hygge i haven, er på overnatning i det fri eller er med børnene i skoven, så kræver det mere eller mindre snobrød at fuldende en bålfyldt aften. Snobrød er en klassiker at tilberede over åben ild men også en snack man kan lave i alverdens variationer. Når du skal lave snobrød, så kommer her nogle tips til den bedste snobrødsdej. Få også gode råd til variationer af lækre snobrød og den absolutte nemmeste løsning, der ikke kræver beskidte fingre.

Lyn hurtig grundopskrift til snobrød

Det er nemt og enkelt at lave sit eget snobrød. Med en lynhurtig opskrift, kan du både lave spontane snobrød eller blot virkelig lækre snobrød til dem der kræver lidt mere forkælelse foran den åbne ild.

Opskriften svarer til ca 10 tyndt rullede snobrød med en længde på 12-15 cm.

  • 1 pakke gær (50 gram)
  • 1 spsk sukker*
  • 1 tsk salt
  • 300 ml lunkent vand
  • Ca 500 gram hvedemel**
  • 2-3 tsk neutral olie

*Kan eventuelt udelades, men kræver længere tid til hævning

**Hvedemel kan erstattes med andre meltyper. Snobrødsdejen bør som minimum indeholde 30% glutenholdigt mel, for at blive tilstrækkeligt luftigt.

  • Gæren skal smuldres i en skål og opløses i håndvarmt vand sammen med salt og sukker.
  • Melet tilføres lidt ad gange og æltes grundigt igennem dejen. Når dejen begynder at slippe skålens sider, så har du tilført den rette mængde mel.
  • Ved efterfølgende at tilføre en smule olie, letter du æltningen og smidiggør dejen for at den kan blive luftig og lækker under bagningen.
  • Dejen sættes til hævning i omkring 30 minutter. Eventuelt ved en varmekilde som radiator eller i nærheden af bålet. Alternativt kan du stille dejen i køleskabet natten over.

Snyde-snobrødsdej

Der findes en måde, hvorpå man kan snyde en lille smule med snobrødsdejen og undgå at få beskidte fingre. Færdiglavet dej på ruller er den perfekte løsning, hvis du ikke lige føler, du har tid til at kokkerere i køkkenet. Her er der lige til 6 store snobrød, eller 12 små. Du kan ælte dejen en smule op, hvis du gerne vil kombinere flere smagsnuancer til dit færdige snobrød. 

Snobrødsdej kan ikke kun anvendes til snobrød

Når du har lavet din snobrødsdej, så er du ikke låst fast i at finde snobrødspinde og bage dem på traditionel vis over gløderne. Snobrødsdej kan blandt andet også anvendes til at lave lækre fladbrød på grill risten som du kan komme tortilla fyld i eller andet. Alternativt kan du også forme små boller, trykke dem en smule flade og stege dem i smør på panden. Det er en fryd for ganen med snobrødsdej over bål og alternativerne til den traditionelle anvendelse.

Tilbehør til snobrød

Man kan hælde næsten hvad som helst i sit færdige snobrød. Ketchup, syltetøj, chokoladesovs, honning eller lignende flydende produkter er særdeles velegnede. Men man kan også rulle dejen rundt om en pølse eller en lille stang ost, som smelter når brødet bliver bagt.

Det er som sagt bare at prøve sig frem med de ting man godt kan li.