5 gode tips til at lave det perfekte snobrød

5 gode tips til at lave det perfekte snobrød

december 31, 2021 Slået fra Af snobrod.dk

Udeliv er, på godt og ondt, forbundet med det at lave snobrød i rigtig mange mennesker hoved. Hvis du skal introducere venner og familie til udeliv, er det altså den oplagte aktivitet. Selvom du bare har dig selv med på slæb, er snobrød dog aldrig en dårlig aktivitet. Der er trods alt en grund til, at det er en klassiker. Snobrød er nemlig hyggeligt at lave, lækkert at spise og ikke mindst nemt at lave.

Hvor nemt det er at lave, afhænger dog i høj grad af dine forberedelser og din teknik. Hvis du gerne vil lave det perfekte snobrød, følger der derfor her 5 tips til det perfekte snobrød, med hvilket du kan imponere alle de venner, du tager med i skoven.

1.Vær tålmodig med bålet

Først og fremmest er der det mest oplagte tips, som de fleste nok er stødt på, hvis de som unge har lavet snobrød over bål. Det gør det dog ikke mindre sandt. Hvis du gerne vil lave det perfekte snobrød, er det nemlig fuldstændig afgørende, at varmen mod snobrødet er så jævn som overhovedet muligt. Der er trods alt en grund til, at ovnen derhjemme i køkkenet ikke benytter stikflammer. Gjorde den det, ville stort set alt dit brød nemlig have en sort overflade og være ubagt på indersiden.

Den nemmeste måde at undgå den slags snobrød er altså at vente minimum en halv time efter bålet er blevet tændt, før I begynder at lave snobrød over det. På det tidspunkt bør de værste stikflammer nemlig være døde. I stedet er der glohede gløder tilbage, som dog har en cirka konstant varme. De kan så spredes ud og bruges til jævnt at bage dit snobrød, til det har en smuk gyldenbrun farve.

2.Roter snobrødet langsomt

Bålet er dog ikke det eneste, man bør være særligt tålmodig med, hvis man gerne vil vise venner og familie, at man har styr på det med snobrød. Man bør nemlig også være enormt tålmodig med selve snobrødet og bageprocessen. Kun sådan får man nemlig et smukt, ensfarvet og gennembagt snobrød. Det vil altså sige, at man godt kan forvente at skulle have snobrødet i bålets varme i mindst 20 minutter, før det er spiseligt.

Vil du være helt sikker på, at de 20 minutter bliver brugt optimalt, bør du desuden rotere det langsomt og konstant gennem hele processen. På den måde er du nemlig sikker på, at snobrødet bliver jævnt bagt.

3.Tjek snobrødet rigtigt

Lige meget hvordan du ender med at bage dit snobrød, må der dog nødvendigvis komme et tidspunkt, hvor det er færdigbagt og klart til at komme af snobrødspinden. I den forbindelse er der mange myter og sjove historier om, hvordan man bør tjekket, hvorvidt ens snobrød er færdigbagt. I i sidste ende er den bedste løsning dog næppe at svinge snobrødspinden for at se, om snobrødet lander i en kokasse, eller for den sags skyld andre dyreekskrementer.

Hvis du gerne vil være sikker på, at dit snobrød er gennembagt, kan du i stedet med fordel forsøge at banke på det. Hvis det lyder hult og sprødt, er der en god chance for, at dit snobrød er færdigt. Alternativt kan du også bare forsøge at løfte det af snobrødspinden. Hvis dejen sidder fast, er det tegn på, at dit snobrød endnu ikke er gennembagt.

4.Lav dejen i god tid

Selvfølgelig handler et snobrøds kvalitet ikke kun om din teknik. Det handler i allerhøjeste grad også om den snobrødsdej, du vælger. Sørg derfor for at vælge den rette opskrift. Hvis bare du følger den, vil din snobrødsdej hverken være for sej eller blød.

Det kan dog være en god ide at lave snobrødsdejen god tid i forvejen. Gør du det, får dejen nemlig for alvor lov til at hæve, hvilket gør den mere luftig og lækker. Derudover er en god hævet snobrødsdej også bare nemmere at arbejde med, når den for eksempel skal vikles om en pind.

5.Giv dejen noget ekstra

Hvis du gerne vil tage dine snobrød fra gode til perfekte, skal der dog andet til end bare en god dej og øvet teknik. Har du mod på det, kan du derfor også gøre dine snobrød bedre, ved at tilføje noget til dejen. Det kan imidlertid næsten være hvad som helst, afhængigt af, hvilken slags snobrød, du foretrækker.

Hvis du godt kan lide det søde snobrød, er det en oplagt mulighed at putte chokoladestykker og måske en smule kanelsukker i dejen. På den måde gør du dit snobrød til et lækkert kanelbrød med den tilføjede, hyggelige sma af bål og røg. Skal snobrøddet dog i højere grad gøre det ud for et egentligt måltid, kan du også fylde en pølse i. Hvis du gerne vil holde dig til temaet med at putte ting i dejen, er snobrød med skinke og ost i dejen dog også enormt lækkert. Der er med andre ord masser af muligheder, når det kommer til snobrød. Det kræver bare, at du laver dit snobrød rigtigt