5 tips til at pakke lettere på outdoorturen

5 tips til at pakke lettere på outdoorturen

juli 15, 2022 Slået fra Af snobrod.dk

Står du overfor en vandre-, cykel, kano- eller på anden måde outdoor-tur? Så står du nok også midt i en pakkeproblematik, for uanset hvordan du bevæger dig omkring på din outdoor-tur, så ønsker du helt sikkert at pakke så let som overhovedet muligt. Det er nemlig ikke nemt at slæbe rundt på en masse bagage, når man begår sig i naturen. Derfor er der her samlet 5 råd til, hvordan du kan få pakket så let som muligt, når du skal på outdoor-tur.

1. Tænk i lag, når du pakker tøj

Når du er ude i naturen, skal du være forberedt til alt slags vejr. Det kan dog hurtigt tage meget plads at pakke en hel garderobe. Derfor skal du tænke alle dine outfits i lag. Du skal have et varmt inderlag, og et vand- og vindtæt yderlag og lidt ekstra varmt tøj til at spæde op med alt efter vejret. Så behøver du egentlig ikke mere – og du behøver ikke have meget mere end ét enkelt eller to stykker tøj af hver slags.

Tænk over materialerne på det tøj som du pakker. For eksempel er merinould godt, da det er temperaturregulerende, og derfor både kan bruges på lune og koldere dage. Derudover suger uld ikke rigtig lugt til sig, og efter en luftetur udendørs natten over, er det så godt som nyt igen.

2. Pak microfiberhåndklæder i stedet for bomuldshåndklæder

Noget af det, som virkelig kan tage pladsen i en taske, er håndklæder. Bomuldshåndklæder er både store og tunge – og så bliver de hurtigt sure nede i rygsækken, hvis de stadig er fugtige, når du bliver nødt til at pakke og tage videre. Heldigvis er der opfundet en løsning, og den løsning hedder microfiberhåndklæder.

Microfiberhåndklæder er hurtigtørrende håndklæder lavet af materialet microfiber. Modsat bomuld, så suger microfiber ikke vandet til sig. I stedet fungerer microfiberhåndklæder ved, at de nærmere børster vandet af dig. Microfiber er et meget let materiale, og derfor er disse håndklæder tynde og nemt kan foldes sammen til meget små størrelse. De er helt sikkert et must, når du begiver dig på outdoortur.

3. Invester i letvægt

Mangler du en sovepose, et liggeunderlag eller et telt? Når du skal købe nyt outdoor-udstyr kan det godt betale sig at investere i letvægts-produkterne. Selvom disse oftere er dyrere end deres tungere og mere fyldige venner, så er det helt sikkert pengene værd for de kilo mindre.

Der er mange ting, som du skal have pakket, og derfor er det med at spare plads og kilo der, hvor du kan. Og det kan du bestemt ved både sovepose, liggeunderlag og telt, hvis du betaler dig fra det. En lettere og mere handy rygsæk vil helt sikkert gøre din tur mere komfortable og hyggelig, end en tung, overbelæsset rygsæk. Derfor er det værd at investere i det gode, lette produkter – og heldigvis holder en sovepose i mange år, så du kan ligeså godt købe en god en fra starten.

4. Tænk over maden

Når du tager på outdoor-tur, skal du have alt, hvad du får brug for, med på ryggen. Det gælder også mad. Alt efter hvor lang tid, du skal være væk, bør du overveje, hvad du pakker af mad. Du kan sagtens lave god mad på trangiaen, men en pose pasta og en dåse flåede tomater og et par dåser tun fylder. En del. Og måske bliver det også en smule kedeligt og ensformigt med tiden.

Skal du være på tur i længere tiden, kan du derfor med fordel overveje frysetørret mad. Har du frysetørret mad med på turen, har du gode, varierede retter, som stort set ikke fylder noget. Ved frysetørrede retter står du heller ikke lige pludselig med en halv dåse flåede tomater, som du hverken kan bruge eller gemme eller et par grønsager, som er blevet dårligere i varmen. Her ved du, at maden er i orden, og der er lige præcis det, som du skal bruge.

5. Sov i shelter

Hvis du ønsker at minimere dit soveudstyr yderligere, kan du droppe teltet og overnatte i shelters. Så er det nemlig kun en sovepose og et liggeunderlag, som du behøver at bære med dig. Derudover er du heller ikke lige så påvirket af vejret, da du er mere i læ i et shelter, og du behøver ikke bekymre dig om at skulle pakke et vådt telt ned.

Nogle shelters kan bookes og ved andre er det bare først-til-mølle-princippet, som gælder. Er det mulighed for at booke de shelters, som du kommer forbi på din vej, er det en god ide at gøre det – især hvis du rejser i højsæsonen – men ellers er der oftest også plads til et hoved mere i shelteret.

En sidste fordel ved shelter er, at du, lige fra du slår øjnene op, kigger ud i naturen og kan følge med i solopgangen eller den fine morgen. Det er en smuk oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.